Recept na burgerové bulky
27.03.2020
Chléb, houstičky, nebo rohlíky - a co upéct si domácí bulky na burgery? My říkáme ano! Pojďte do toho s námi!
INGREDIENCE NA 4 BULKY
10g droždí
135 ml mléka
2 zarovnané polévkové lžíce cukru
50 ml oleje
250g hladké mouky
6g soli
sezamová semínka
vejce na pomazání housek
POSTUP
1) Mléko, olej, cukr a droždí dáme do mísy a promícháme.
2) Přisypeme mouku smíchanou se solí a zaděláváme těsto přibližně 10 minut, dokud nebude hladké.
3) Necháme nakynout přibližně 40 minut na teplém místě.
4) Rozdělíme těsto na 4 ks, vypracujeme ploché bochánky, dáme na plech, potřeme rozšlehaným
máslem, posypeme semínky a necháme opět 15 minut nakynout.
5) Pečeme přibližně 15 minut na 210 stupňů.
6) Před rozkrájením nechte bulky vychladnout, aby se těsto nesrazilo.
Pokud recept zkusíte, neváhejte nám napsat, nebo se pochlubit fotografií! Najdete nás na sociální síti Instagram (https://www.instagram.com/burgerbar/)
a také na Facebooku (https://www.facebook.com/BB.Burger.Bar/).
Přejeme dobrou chuť!