Recept na thajskou kuřecí pánev s krevetami
13.02.2020
Thajská kuřecí pánev, nebo také thajský wok, je oblíbenou stálicí na našem aktuálním menu! Recept nám dokonce šéfkuchař Ondřej předvedl na cooking show, která proběhla v lednu v našem hotelu Dolce Villa. Pokud máte rádi mezinárodní kuchyni, rozhodně vyzkoušejte tento recept, který je na 4 porce.
Tip od šéfkuchaře - v 1 pánvi dělejte maximálně 2 porce nudlí.
INGREDIENCE
kuřecí, nebo zeleninový vývar, případně voda
1ks balení širokých (5mm) rýžových nudlí
400g kuřecích prsou
400g loupaných krevet
50g arašídů
4 vejce
1/3 svazku koriandru
neutrální olej (řepkový, slunečnicový)
1 svazek citrónové trávy
1 ks malého zázvoru
3 stroužky česneku
20g cukrového hrášku
1ks malého pórku
1ks pak choi
INGREDIENCE NA OMÁČKU
50ml limetkové šťávy
50g hnědého cukru
25ml rybí omáčky
50ml sojové omáčky
15g čerstvé feferonky
15g tamarindové pasty
POSTUP
Přibližně 2 hodiny předem si připravíme nudle, které dáme do vlažné vody a necháme nasát. Všechny ingredience na omáčku dáme do hrnce a vaříme zhruba na 20 minut. Omáčku zcedíme a necháme zchladnout. Na suché pánvi opražíme arašídy, necháme je vychladnout a mírně je rozdrtíme. Na stejné pánvi rozpálíme olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na malé plátky. Po chvíli přidáme loupané krevety a pokračujeme v opékání na přibližné 2 minuty, přidáme veškerou zeleninu, krátce opékáme a poté shrneme na jednu stranu pánve. Na druhé straně přidáme vejce a jakmile bude mít bílek tuhou konzistenci, zamícháme i žloutek. Ihned na něj dáme předem připravené nudle a 1-2 naběračky (podle chuti) uvařené omáčky. Jakmile nudle začnou měknout, několikrát směs v pánvi prohodíme (nebo zamícháme), pánev sundáme z plotny, přidáme nakrájený koriandr a opražené oříšky.
Pokud recept zkusíte, neváhejte nám napsat, nebo se pochlubit fotografií! Najdete nás na sociální síti Instagram (https://www.instagram.com/burgerbar/)
a také na Facebooku (https://www.facebook.com/BB.Burger.Bar/).
Přejeme dobrou chuť!