Rezervace +420 736 622 399
BurgerBar na Facebooku BurgerBar na Instagramu English version

Šéfkuchař Ondřej Vykusa

Šéfkuchař Ondřej Vykusa

10.12.2019
Ondřej Vykusa je šéfkuchařem naší restaurace Burger Bar. Jaká cesta ho dovedla až k nám? Co ho baví na mezinárodní kuchyni a burgerech? Jak se ocitl zrovna v restauraci v Nebušicích?

Ondřej má k Nebušicím blízko, jelikož se zde narodil a prožil dětství. V mládí však vyrazil do světa! Začátky byly pro něj, jako pro každého, těžší, ale později prošel několika lokálními restauracemi. Podstatnou část své kuchařské kariéry prožil ve špičkových hotelech a restauracích na Kajmanských ostrovech. Působil v restauraci Casa Havana, v které vařil kreolskou kuchyni. V té době byla tato restaurace oceněna 4 diamanty!

Dále vařil na ostrově Grand Cayman v nejvíce oblíbené restauraci Calypso Grill, kde se scházejí celebrity a významní lidé. Také působil v řadě rezidenci guvernéra Kajmanských ostrovů, kde se po dobu tří let podílel jako externí kuchař na přípravě večeří pro jeho hosty a to včetně členů britské královské rodiny. V České republice mu bylo ctí vařit i třeba pro hosty Dagmar Havlové.

Pokud se Ondřeje zeptáte na jeho nejlepší jídlo, které kdy v životě jedl, čekejte, že Vás zahltí dlouhým vyprávěním. Co ho opravdu ale zaujalo, je chillský mořský ďas s mandlovou krustou a dle jeho slov - To byla fakt pecka!. Takovou dobrotu doporučuje ochutnat přímo v Grand Cayman.

Říkáte si, proč Ondřej tedy opustil tak zajímavá místa a vrátil se zpět? Na to je jednoduchá odpověď - za vším hledej ženu! Při návštěvě České republiky se zakoukal do krásných dívčích očí a už tady zůstal. Takže teď veškeré zkušenosti předává svému týmu kuchařů u nás v restauraci na Praze 6, a také ve škole vaření ChefParade, kde se věnuje kurzům pro širokou veřejnost. Mimo jiné rád předává svoje zkušenosti během cooking show a to například pro pořad Sama Doma na ČT 1, nebo také na gastronomické akci Foodparade CZ.

V Burger Baru aktuálně působí 4. rokem. Kromě klasického menu restaurace připravuje každý týden nové se specialitami mezinárodní kuchyně. Na Burgerech ho prý baví jednoduchost a nekonečná variabilita chutí. Rád přijme jakoukoliv výzvu a to třeba i vegetariánský, nebo veganský burger! Ondřej se nebojí kombinovat chutě a zákazníci se sem vrací právě kvůli jeho originalitě. Vaří nejen pro restauraci Burger Bar, ale i pro hosty hotelu Dolce Villa a účastníky konferencí a svateb, které se zde konají. Co nás ale totálně dostalo do kolen, to bylo právě jídlo. Nikdy jsem nejedla lepší panenku, chodili za námi kamarádi, příbuzní, dokonce babičky, u kterých jsme se báli, zda se jim trefíme do chutě, že to bylo vynikající.? napsala o Ondřejově kuchyni spokojená nevěsta Adéla.
Pokud stále přemýšlíte, zda se vydat do Nebušic, nebo ne, neváhejte. Jestliže má Ondřej čas, velmi rád si s každým popovídá nejen o gastronomických zážitcích!